Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej - Turton, Stuart anglický autor 1980 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2020)
Román Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej vyniesol dovtedy neznámeho autora na prvé priečky rebríčkov predajnosti a zožal obrovskú chválu kritikov i čitateľov. Tento vskutku nevšedný debut bol doteraz preložený do vyše dvadsiatich jazykov a ovenčený množstvom prestížnych literárnych cien. Mala to byť oslava, no večer sa skončil tragédiou. Nad hlavami hostí vybuchuje ohňostroj a Evelyn Hardcastlová, mladá a krásna dcéra majiteľov panstva, padá mŕtva k zemi. Evelyn však nezomrie iba raz. Až kým Aiden - jeden z hostí na večierku v Blackheathskom panstve - nevyrieši zločin, ten deň sa bude opakovať znova a znova. A zakaždým sa skončí osudným výstrelom. Existuje iba jediný spôsob, ako vystúpiť z tohto začarovaného kruhu - odhaliť vraha. Vyriešiť túto záhadu však nebude také jednoduché. Aiden sa každé ráno prebudí v tele iného hosťa a udalosti prežíva nanovo, vždy z iného uhla pohľadu. A niekto na Blackheathskom panstve sa rozhodol, že mu už nikdy nedovolí odísť...