Denník chaotickej matky - Hlavatá, Dana slovenská autorka 27. júna 1957 (Naše vojsko, 2021)
Ak si niekto myslí, že materská dovolenka je med lízať, kruto sa mýli. Stres od štvrtej rána, kedy dieťa kričí od hladu, a to jednu ženu môže rozdrapiť, keď sa jej niekto spýta: A čo si celý deň robila? Materská sa dá zvládnuť ľavou zadnou. Tou pravou, prednou, by ste mu zasiahli... píšťalu pravej nohy. O materstve vie svoje aj hlavná hrdinka, ktorá si všetko píše do denníka. Prečo? Aby raz deťom mohla dokázať, že nepotila len krv pri ich výchove, ale zalievali ju aj slzy šťastia a nádherného materstva plného prešľapov, humorných situácií a lásky.