Krajina snov - McKinleyová, Tamara austrálska autorka žijúca v Anglicku 25. februára 1948; Gergelyová, Marta 1966- (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2021)
Krajina snov, strhujúca sága o zrade, pokání a odpustení z pera obľúbenej spisovateľky Tamary McKinley, nás zavedie do exotického prostredia - medzi kočovných divadelníkov, putujúcich po drsnom, no krásnom austrálskom vnútrozemí.
Malú Catrionu zaplavujú rodičia láskou a pozornosťou, ale ona občas zatúži vymeniť maringotku za istotu stáleho domova. Dievčatko je obdarené výnimočným hlasom a krásou, a tak nečudo, že upúta pozornosť záhadného Angličana, ktorý divadelníkom pomáha vo chvíľach núdze. Švihák Kane však má svoj plán. Po smrti Catrioninho otca ju spolu s jej matkou odvádza do luxusného hotela v dažďovom pralese, ktorý vlastní dobrodruh Demetri. Ten si dievčinku obľúbi, no po čase ho znovu zlákajú zlatonosné polia. Aspoň tak vysvetľuje jeho zmiznutie čoraz dotieravejší Kane, z ktorého pazúrov Catriona unikne len za cenu tragédie. Napriek všetkým ťažkostiam sa jej postupom času podarí vypracovať na jednu z najuznávanejších sopranistiek v Sydney i v zahraničí. Catriona slávi jeden úspech za druhým, ibaže démoni minulosti sú stále s ňou a hrozí, že jej temné tajomstvo vypláva na povrch...
Keywords: austrálska literatúra; príbehy o láske; kočovníci -- divadlo; z austrálskeho prostredia