Kľúč k temnote - Chambers, Robert W. americký autor 26. mája 1865 - 16. decembra 1933; Kvoriaková, Katarína (Bratislava Európa, 2020)
Kľúč k temnote je výberom z neobyčajne rozsiahlej tvorby amerického umelca a prozaika Roberta W. Chambersa (1865 – 1933), ktorý sa preslávil najmä vďaka svojim neobyčajným poviedkam plným desivých nadprirodzených javov. Ako autor sa síce často venoval aj romantickej a historickej fikcii, no jeho strašidelné príbehy sa dodnes považujú za najoriginálnejšie a najzaujímavejšie príspevky do bohatej knižnice hororového žánru.
Keywords: Kľúč k temnote; Tretie oko; Príjemný večer; Purpurový cisár; Posol; Prievozník; americká literatúra; mysteriózne príbehy; poviedky; horory