Farár z Arsu sv. Ján Mária Vianney - Hünermann, Wilhelm, 1900-1975; Lejko, Peter (Bratislava LÚČ, 2009)
Ak si prečítame knihu so zreteľom na historické súvislosti, azda pochopíme, v čom tkvie svätosť a ako k nej treba kráčať. V Arse skutočne zanikli krčmy a vybudovali sa školy. Prostý Ján Krstiteľ Mária Vianney len trestal sám seba za neprávosti iných, postil sa, trýznil, rozdával, úpenlivo sa modlil. Obetoval celého seba za všetkých a tak nasledoval Krista.
Keywords: Vianney, Ján Mária -- sv. -- 1786-1859; beletria; kresťanský svätci; katolícki kňazi; pastorácia; náboženský život; Francúzsko