ISLÁM Historicko-kritická studia - Gopal, Jaya; Otáhal, Josef (Naše vojsko Praha)
Téměř encyklopedická kniha o islámu, jehož aspekty nezbytné pro jeho poznání a hodnocení v dějinách a současnosti objasňuje. Pomocí mnoha příkladů ukazuje existenci několika různých verzí Koránu, poukazuje na rozpory, gramatické a historické omyly, na falšování a jeho další slabá místa. Pomocí nekompromisní logiky ukazuje, že barbarské zacházení s ženami, náboženskými menšinami a odpadlíky odpovídá nejniternější podstatě islámského učení. Na základě muslimských zdrojů dokazuje, že zakladatel islámu se svých zpočátku pouze duchovních snah rychle vzdal ve prospěch podvodu a klamu, aby upevnil svou politikou moc. Násilí dnešního islámu nalézá vzor ve skutcích Prorokových, který se nezdráhal vraždit své politické protivníky.
Keywords: islam