Denník odvážneho bojka. 3. Posledná kvapka - Kinney, Jeff, 1971- (Ikar, 2012)
Povedzme si to na rovinu: Greg Heffley je skutočný bojko a nikdy sa nezmení. Lenže niekto by to mal vysvetliť jeho tatkovi. Frank Heffley si totiž stále myslí, že zo svojho syna vykreše poriadneho chlapa, keď ho bude nútiť do tímových športov a iných "drsných" činností. Jasné, že Greg tatkovu snahu väčšinou úspešne marí. Lenže keď sa mu nad hlavou začne hompáľať hrozba vojenskej školy, Gregovi konečne docvakne, že ho pred prázdninami v uniforme zachráni jedine poriadna dávka hrdinstva...