Deti Vihorlatu - McYntire, Brandon (Branko Mateja, 2018)
Počas horúceho leta v roku 2016 sa pri výstupe na vrch Vihorlat stratili traja žiaci zo základnej školy. Prípad otriasol celým okresom. Títo žiaci sa dodnes nenašli a nenašla sa ani žiadna stopa, ktorá by pomohla vyriešiť tento prípad. Armáda dodnes stráži vstup do lesa cez lesnú správu v obci Jovsa. Vojaci nesmú pripustiť ďalšie straty na civilnom obyvateľstve. Z lesov okolo nečinnej sopky Vihorlat sa niekedy ozýva streľba, vidieť svetlice a záhadné červené svetlá vznášajúce sa nad vrcholom hory. Najviac počuť streľbu v čase, keď sa v lesoch objaví záhadné bordové svetlo impulzívneho žiarenia. Dvaja príbuzní stratených žiakov Laura a Samo sa rozhodnú nájsť nejaké stopy a vypátrať svojich rodinných príslušníkov. Rozhodnú sa preto vkročiť do lesa aj napriek zákazu armády. Nevysvetliteľné úkazy ich budú sprevádzať až na koniec tejto cesty. Mysteriózna poviedka ponúka iný pohľad na svet okolo nás a hlavne poukazuje na záhadnosť zatiaľ nečinnej sopky Vihorlat na východnom Slovensku.