Odkazy z minulosti - Dančík, J. Daniel (Marenčin PT, 2016)
Počas necelých dvanástich hodín dôjde v Bratislave k niekoľkým brutálnym vraždám. Súkromný detektív Severín Sincilery pomáha polícii vyšetrovať vraždu Petra Schmidla, predsedu židovskej organizácie. Stoja za vraždou neonacisti? Alebo ju spáchal profesor, ktorý zavraždeného krátko predtým navštívil? Násilná smrť ďalšej významnej osobnosti zďaleka nie je posledná. Sériu záhadných vrážd spája tragický osud Židov, ktorí žili v bratislavskom Podhradí. Tiene minulosti sa znovu začínajú vynárať...