Analfabeta Negramotná - Uličiansky, Ján; Král, Vladimír (TRIO Publishing Bratislava, 2017)
Je tesne pred Štedrým dňom. Betka Bábiková, prezývaná aj Analfabeta Negramotná pre jej nezáujem o čítanie akéhokoľvek druhu, sa v Knihovanoch nad Váhom omylom nechá zavrieť do knižnice. To sa začnú diať veci! V tichom šere knižnice vystupujú z kníh svetoznáme knižné postavy jedna za druhou.... Janko Hraško, Pinocchio, Pipi Dlhá pančucha, Anna zo Zeleného domu a ďalší s rovnakým cieľom - pomôcť Analfabete vyriešiť jej tri životné záhady: ako sa volá jej neznámy otecko, kde sa stratil jej prívesok s lebkou a empétrojkou a prečo každý chce aby čítala... Takmer vianočný príbeh plný neuveriteľných dobrodružstiev je určený deťom od 9 rokov.
Keywords: beletria pre deti mládež