Denník Majky z Majáka - Revajová, Toňa; Režná, Adela (Bratislava SLOVART, 2017)
Majka má pätnásť a chodí na jedno zo žilinských gymnázií. Dávno pozná naspamäť celý repertoár Divadla pre deti a mládež Maják, napriek tomu ju čosi núti chodiť na každé predstavenie. A práve v deň, keď si uvedomí, že aj ona chce hrať, dostane ponuku od umeleckého vedúceho divadla. Nie veľkú ľ je to vlastne len pomoc pri súťaži malých detí. Zistí, že o nej v divadle dávno všetci vedia a radi by ju mali medzi sebou. Veľa z toho, čo sa stane doma a v škole, a takmer všetko, čo Majka zažije na ceste za vysnívaným povolaním a najmä na cestách i necestách poloprofesionálneho divadla, si zapisuje do zeleného denníka. Je vtipný, no najmä úprimný. Lebo ak aj občas žartuje, že by z neho raz mohla byť kniha, v skutočnosti vôbec neráta s tým, že ho niekto okrem nej bude niekedy čítať.
Keywords: Slovenská próza; Literatúra pre deti a mládež