Hasičská vozidla česká a slovenská hasičská technika od roku 1904 do současnosti - Šuman-Hreblay, Marián 1950-; Valdhans, Petr; Pecka, František (Brno Computer Press, 2010)
Nové aktualizované vydání, doplněné o fotografie a popis nejmodernějších hasičských automobilů, přehledně zachycuje dějiny výroby hasičské techniky a vozidel od začátku dvacátého století do současnosti. V knize taktéž naleznete seznam výrobců hasičských stříkaček a nadstaveb, technické údaje automobilových podvozků používaných pro stavbu hasičských vozidel, životopisy významných konstruktérů a výrobců hasičské techniky, terminologický slovník a další zajímavosti.
Z obsahu knihy
dějiny výroby hasičských vozidel
přehled současné hasičské techniky
hasičské stříkačky, čerpadla, automobily a nástavby
automobilové podvozky používané pro stavbu hasičských vozidel
pracovní a vysokozdvižné plošiny
slavní konstruktéři a další významné osobnosti
vysvětlení odborných pojmů
přehled platných norem pro požární vozidla
černobílé a barevné fotografie automobilů
Bibliogr.: s. 175-176 ; reg.
Keywords: požiarne vozidlá; Fire fighting vehicles; požiarna technika; Fire technique; požiarne striekačky; Fire engines; Česko; Czechia; Slovensko; Slovakia