Krvavý erb - Pronská, Jana (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2019)
Eliz Zachovej, dcére uhorského veľmoža Feliciána Zacha, život doprial milujúcu rodinu, privilegované postavenie i bohatstvo. Za jediný deň však prišla o všetko. Keď vo vyšehradskom kráľovskom paláci zneuctili jej sestru, zúfalý otec s mečom v ruke zaútočil na panovníka. Feliciána, ktorého pri útoku zabili, kráľ vyhlásil za vlastizradcu a vydal rozkaz nájsť a pozabíjať všetkých jeho príbuzných. Pre Eliz, ktorá len vďaka šťastnej náhode zostala nažive, sa začal boj o holý život...
Dominika Omodeja stihol podobný osud. Pred rokmi zostal nažive ako jediný mužský potomok kedysi mocného rodu a stal sa vyvrheľom. Zmariť kráľovu pomstu voči Zachovcom je preňho vecou cti, no keď sa podujme Eliz zachrániť, neráta s tým, že odvážnej dievčine sa podarí obmäkčiť jeho zatvrdnuté srdce, v ktorom dovtedy nebolo miesto pre lásku.
Poz. aut.
Keywords: beletria pre dospelých -- ľúbostný historický román