Matka Tereza Viera v temnote - Watts, Greg (Karmelitánske nakladateľstvo, 2010)
Matka Tereza je modernou ikonou a príkladom ľudskej dobroty, empatie a lásky. Ako sa však Agnes Bojaxhiu, prostá dievčina zo zapadnutého kúta východnej Európy stala tak významnou, medzinárodne uznávanou osobnosťou? Publikácia Grega Wattsa prináša biografiu jej života, od doby, keď sa ako mladá rehoľníčka vydala do ulíc Kalkaty, aby sa tam starala o chorých a hynúcich. Postupne sa stala hlasom slabých a chudobných. Jej vízia vyústila do založenia Kongregácie misionárok lásky, ktorá dnes pôsobí vo viac než 120 krajinách sveta. Autor predkladá farbistý hlboko ľudský portrét tejto inšpirujúcej ženy. Uvádza aj početné kritiky, s ktorými sa Matka Tereza stretávala, a v dokumentárnym spôsobomi ukazuje ich neoprávnenosť. Aj napriek záporným hlasom prichádzajúcim zvonku a duchovnú temnotu, ktorú prežívala vo vnútri, však pokračovala vo svojom diele, ktoré sa dotklo veľkého množstva životov ľudí na celom svete. Zatiaľ čo si svet myslel, že Matka Tereza má horúcu linku k Pánu Bohu, ona celý čas bojovala s pocitmi prázdn