Neobyčajné deti slečny Pererginovej box - Riggs, Ransom; Fedorová, Martina (Albatrosmedia Praha, 2017)
Hrozivá rodinná tragédia privedie šestnásťročného Jacoba na odľahlý ostrov pri pobreží Wallesu, kde objaví ruiny niekdajšieho sirotinca. Pri skúmaní opustených zákutí Jacob zistí, že deti slečny Peregrinovej, ktoré tam kedysi žili, boli nielen neobyčajné, ale mohli byť aj veľmi nebezpečné a ich odlúčenosť na opustenom ostrove nebola náhodná. Ba dokonca ľ nech to znie akokoľvek neuveriteľne ľ tie deti sú možno ešte stále nažive!
Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej je opustený sirotinec na tajomnom ostrove, v ktorom žili podivní chovanci a diali sa neuveriteľné veci. Hlavný hrdina a rozprávač Jacob odhalil, že akýmsi zvláštnym spôsobom sú stále nažive a spoločným útekom z ostrova sa pokúšajú zachrániť slečnu Peregrinovú, ktorá prišla o svoju ľudskú podobu. Zúfalo bojujú s Bezduchými a Nemŕtvymi, aby našli ymbrynku, čo jej môže pomôcť. Jacob, ktorý dokáže vidieť Bezduchých a dokonca ich zabiť, prežije s nimi neskutočné veci od bombardovania Londýna až po panoptikum na jarmoku s Neobyčajnými, ktorí im chcú pomôcť. Láska k Emme, ktorá k nim patrí, a túžba vrátiť sa k rodičom do vlastného sveta sú pre Jacoba neriešiteľnou dilemou...
Fascinujúci príbeh o neobyčajných deťoch slečny Peregrinovej spolu so sugestívnymi dobovými fotografiami sú pre čitateľa naozaj nevšedným zážitkom.
Úžasne silný a nezabudnuteľný príbeh o neobyčajných deťoch slečny Peregrinovej sa v tretej knihe blíži k strhujúcemu rozuzleniu. Šestnásťročný Jacob objaví v sebe novú schopnosť a ponáhľa sa využiť ju na záchranu svojich priateľov uväznených v prísne stráženej pevnosti. Z ulíc moderného Londýna sa dostanú do temného labyrintu uličiek Diablovho slumu, najdesivejšieho miesta vo viktoriánskom Anglicku, kde sa raz a navždy rozhodne o osude všetkých Neobyčajných.
Súčasťou boxu sú knihy:Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej, Bezduché mesto, Knižnica dusí.
Keywords: beletria pre mladých -- fantasy