Vojenské dejiny Slovenska a Slovákov - Segeš, Vladimír; Dangl, Vojtech; Čaplovič, Miloslav; Bystrický, Jozef; Štaigl, Jan; Štefanský, Michal; Purdek, Imrich (OTTOVO NAKLADATELSTVÍ,s.r.o, 2015)
Kniha je rozsiahlym historickým prierezom vojenského diania na našom území od najstarších čias do súčasnosti a predstavuje aj najvýznamnejšie osobnosti slovenskej či inej národnosti, ktoré sú späté s vojnovými konfliktmi. Je rozdelená na 18 kapitol podľa historických období a spolupracovalo na nej sedem významných slovenských odborníkov z Vojenského historického ústavu SAV. Okrem pútavého textu ju dopĺňa množstvo ilustrácií, dobových aj súčasných fotografií, grafov a máp bitiek i ťažení.