Jednoduché recepty z kvásku - Liptai, Zoltán (Foni book, s.r.o, 2021)
Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového cesta má ľahšiu štruktúru a aj po pár dňoch zostáva jeho kvalita podobná, neobjavuje sa chuť droždia. Kto sa naučí pracovať s kváskovým cestom a bude spokojný s výsledkom, u toho sa dostane drožďové cesto na vedľajšiu koľaj. Užívajte si pečenie, prajeme veľa úspechov!