Manželská zápletka - 1960-; Gális, Vladislav, 1973-; Eugenides, Jeffrey, 1960-; 1973- (Bratislava Slovart, 2012)
Pekná a bystrá Madeleine Hannová pochádza z napohľad normálnej a dobrej rodiny v New Jersey. Leonard Bankhead je príťažlivý mladík, do ktorého sa Madeleine zaľúbi celou silou svojich dozrievajúcich a neraz rozporuplných emócií. Mitchell Grammaticus študuje religionistiku a chce byť svätcom. Všetci traja chodia na Brownovu univerzitu a neskôr sa stanú súčasťou prekvapivého a sviežeho manželského trojuholníka. No a príbeh o ňom je vtipné rozprávanie o dospievaní generácie tridsiatnikov. Na univerzite všetci traja neraz počuli, že román postupne stráca opodstatnenie v literatúre, keď sa z neho vytratí manželská zápletka, no Jeffrey Eugenides ho v tejto knihe prebúdza k životu s neuveriteľnou energiou a dôvtipom.