Otec bol v strane - Havran, Michal (Marenčin PT, spol s.r.o, 2018)
Umierajúci muž v umierajúcej dobe rekapituluje svoj život, ktorý sa premenil na ideológiu. Román je pokusom o generačné vyrovnanie sa so súkromnými dilemami, ktoré vznikli pôsobením ideológie na vzťahy, ale aj snahou preskúmať hĺbku vnútorného rozrušenia a pôsobenia ideológie na správanie protagonistov na rozhraní spoločenského a súkromného života.