Rady Vladimíra Krčméryho Rozhovory s Michalom Oláhom a Štefanom Hríbom - Hríb, Štefan; Oláh, Michal; Krčméry, Vladimír (W PRESS,a.s. Bratislava, 2020)
Kniha rozhovorov Michala Oláha a Štefana Hríba s Vladimírom Krčmérym o roku dynamiky vývoja pandémie, prijatých opatreniach a pozemskej ceste, ktorá sa kráti.
Táto kniha zachytáva celoročné postrehy a rady Vladimíra Krčméryho, a aj priebeh pandémie od jej prepuknutia cez prvú vlnu na Slovensku až po kulmináciu druhej vlny. Je pokusom o odpoveď, ako zvládnuť pandémiu a hľadať pritom zmysel utrpenia. V závere knihy je reč o pocite, že čas profesorovho pozemského putovania sa kráti. Veríme, že v tomto sa veľmi mýli.