Toto je skutočná AFRIKA - Kováč, Štefan Patrik (Lingua XP Piešťany, 2016)
Autor Štefan Patrik Kováč vás zavedie do oblasti Afriky, ktorá je "typicky africká", do Ugandy. Pôjde mimo turistických trás a destinácií, medzi reálnych ľudí Afriky, ktorí žijú svoj každodenný mnoho ráz pre nás Európanov nepredstaviteľne ťažký život. Ukáže vám školy na vidieku, zápas jednoduchých ľudí o vzdelanie, zavedie vás na trhoviská, kde sa domáci snažia aspoň ako-tak speňažiť svoju poľnohospodársku produkciu (avokádo, mango, kassava, plody chlebovníka) a vylovené ryby. Budete cítiť natriasanie počas jázd na afrických cestách, nazriete na typický africký pohreb, čo je dôvod na zhromaždenie aj stoviek ľudí. Navštívite chudobné štvrte miest (slumy), zoznámite sa s náboženským životom jednoduchých ľudí. Napriek tvrdému životu, kedy ľudia často zarábajú 0,70 EUR na deň (2000 USh), sú ľudia často optimistickí, s dobrou náladou a žijúci prítomnosť. Tak je ladená aj predkladaná kniha ľ obrázkovo/textová s 341 plnofarebnými fotografiami. 352 strán nazretia do iného spôsobu života. Pri čítaní zavrite oči a nech
ajte sa nachvíľu uniesť na čierny kontinent a spoznajte úplne inú kultúru. Kniha sa veľmi dobre hodí aj ako darček.