Zachráni doktor Proktor Vianoce? 5 - Nesbo, Jo; Lavríková, Eva (IRON LIBRI [Bratislava], 2018)
Piate pokračovanie najbombastickejších dobrodružstiev Buleho, Lisy a doktora Proktora z pera najuznávanejšieho nórskeho detektívkara Jo Nesba.
Na Kanónovej ulici sa už všetci tešia na Vianoce. Zrazu sa však v rádiu ozvú správy: Pán Trane odkúpil všetky práva na Vianoce a nikto ich nesmie sláviť, kým najskôr neutratí menší majetok v niektorom z Traneho obchodov. Bule, Lisa a Doktor Proktor sa rozhodnú, že sa Vianoce pokúsia zachrániť. Musia si poradiť nielen s Traneovskými príšernými dvojčatami, vampírou žirafou z kukučkových hodín, fínskymi stíhačkami a kráľom s plesňou v pivnici, ale aj s vyhoreným, nevrlým vianočným škriatkom, ktorý vôbec nie je taký, ako by ste si vianočného škriatka predstavovali. A všetko, čo majú, je kúštik časomydla a nekonečné zásoby prdiprášku. Hodiny odbíjajú a ticho padá sneh. Ešte nikdy neviseli Vianoce na tenšom vláskuů