Poklady tradičnej slovenskej kuchyne - Majling, Vojtech (Ikar,a.s.-Príroda Bratislava, 2019)
Krásu a jedinečnosť Slovenska netvoria len originálne ľudové tradície, kultúrne pamiatky a nádherná príroda, ale aj chute a vône tradičných domácich jedál, ktoré tu gazdinky pripravujú už dlhé desaťročia. Vďaka autorovej zberateľskej vášni nájdete v tejto výnimočnej knihe množstvo známych i takmer zabudnutých receptov našich prastarých a starých mám zo všetkých regiónov Slovenska. Každodenné jedlo pripravovali z dostupných surovín, ako sú zelenina a ovocie, múka, zemiaky, no dobre sa vyznali aj v mäse a rybách, na ktorých si so svojimi najbližšími pochutnávali najmä počas sviatočných dní.
K dobrému domácemu jedlu patrí aj kúsok koláča a pohárik lahodného vína či ostrej pálenky na prípitok. Ak sa vám už zbiehajú slinky, potom je najvyšší čas vyskúšať niečo z pokladov tradičnej slovenskej kuchyne. A možno sa niektoré z týchto osvedčených dobrôt stanú stálou súčasťou vášho jedálneho lístka.