27 Skutočný príbeh trestanca - Debnár Dušan (20Elist s.r.o. Liptovský Mikuláš, 2018)
Skutočný príbeh muža, ktorý sa nenechal zlomiť. Ráno bol s milovanou ženou a za pár hodín sa mu život otočil chrbtom. Náhoda či osud?
Prečítajte si nefalšovaný pohľad Dušana Debnára na nespravodlivosť, nepochopenie, korupciu a špinavé praktiky v slovenských väzniciach. Odhaľuje krivdy, hľadá odpustenie, pomáha iným a nachádza sám seba. Spoznajte skutočný príbeh trestanca, ktorý prežil vyše štvrťstoročie v niekoľkých slovenských väzniciach počas rôznych politických režimov.
Iným odsúdeným môžem povedať len toľko, aby nečakali na pomoc od ostatných, lebo takto to nefunguje. Musia sa snažiť byť pravdiví, mať dobré úmysly a výsledok sa dostaví. Najhoršie je konštatovanie, že začnú konať až na slobode. Nie, začať musia už vo väzení. Na slobode budú mať len to, čo si zariadia a vybavia vo väzení. Ak sa im dostane do rúk môj príbeh, dozvedia sa, že len tak to môže fungovať. Všetko ostatné je len fantazírovanie, ktoré ich dovedie naspäť do štátneho zariadenia. Aj tento kolotoč sa dá zastaviť. No nemôžu celé dni ležať na posteliach, pozerať televíziu, prechádzať sa bezcieľne po chodbách a viesť nezmyselné rozhovory. Kým žijú, všetko je možné.
Keywords: autobiografia (literárna forma); autobiografia, skutocny, pribeh