Čas na milosť : Môže stáť násilník nad zákonom? - Grisham John (Romány pre každého, 2021)
Jake Brigance sa vracia! Hlavný hrdina trileru Kedy zabiť, jedného z najpopulárnejších románov našich čias, znova vystupuje v dramatickom príbehu zo súdnej siene. Strážca zákona Stuart Kofer je privilegovaný muž. V opileckom besnení sa vyzúril na priateľke Josie a jej deťoch už mnohokrát, ale zakaždým mu to prešlo. Jednej noci však zaútočí obzvlášť agresívne a Josie padne v bezvedomí na zem. Jej syn, plachý šestnásťročný Drew, vie, že niet iného východiska. Zoberie zbraň a policajta, ktorý im poskytol strechu nad hlavou, zastrelí. Súd pridelí Drewovi ako obhajcu Jaka Brigancea. Na začiatku procesu sa zdá, že jediným prípustným verdiktom je trest smrti v plynovej komore. Prípad zavraždeného policajta totiž rozdeľuje obyvateľov mesta na dva tábory. Mnohí Clantončania si želajú rýchly proces a najvyšší trest. Brigance však postupne zisťuje, že nič nie je také jednoduché, ako sa zdá. Snaha zachrániť Drewa ohrozí jeho kariéru, finančnú situáciu aj bezpečnosť rodiny, ale v jednom má jasno. Je čas zabiť a čas na spr