Fabrika na výrobu duší - Špakovský Viktor (Enribook, 2017)
Keď pre homo sapiens sapiens existuje neviditeľná hmota (vzduch), prečo by súčasne nemohol existovať aj homo energetikus (neviditeľný tvor)?
Autor formuloval vyššie uvedenú otázku s pocitom prílišnej odvahy, ba až opovážlivosti. Následne sa však stretol s výrokom: "Ako viete, že neustály rozvoj vedy neprinúti vedcov k úvahám, že život a nie hmota existuje večne? Ako viete, že o 10 000 rokov nebude pre nás ďaleko prijateľnejšie uvažovať, že hmota vznikla zo života?" od Louisa Pasteura, uvedeným v knihe Život pochádza zo života.
Kniha FABRIKA NA VÝROBU DUŠÍ je zhrnutím autorových predstáv o zmysle existencie človeka a pokus o zladenie teologických, filozofických a ezoterických koncepcií o vzniku vesmíru a života na Zemi s teóriou evolúcie, Platónovej Anamnézis a spiritualistickej teórie o synchronicite náhod v živote a prenose energie medzi ľuďmi a "Zdrojom".
Keywords: budúcnosť, človek, duša