Flotila - Cline Ernest (IKAR Bratislava, 2016)
Pre Zacka Lightmana je to spočiatku iba ďalší nudný deň v škole. Lenže potom sa na hodine matematiky pozrie z okna a na oblohe uvidí... UFO. Najprv mu napadne, že sa zbláznil ako jeho zosnulý otec. Vzápätí je o tom skalopevne presvedčený, pretože lietajúci tanier, na ktorý sa díva, je ako vystrihnutý z populárnej online videohry Flotila. Hráva ju pravidelne každý večer a jej cieľom je, aby hráči ochránili Zem pred inváziou mimozemšťanov. To, čo Zack vidí, je však až príliš skutočné a jeho schopnosti, podobne ako schopnosti miliónov hráčov na celom svete, sú to jediné, čo stojí medzi záchranou ľudstva a jeho nevyhnutnou záhubou. Ale aj keď sa so svojimi novými druhmi pripravuje na útok mimozemšťanov, ustavične myslí na všetky vedecko-fantastické knihy, seriály a filmy, na ktorých vyrastal. V hlave sa mu nevyhnutne vynára otázka: Nie je tento scenár až priveľmi skutočný? Z anglického originálu Armada (Crown Publishers, an imprintof the Crown Publishing Group, a division of Penguin Random House LLC, New York 201
5) preložil Michal Jedinák.
Keywords: scifi, flotila, ufo