Máme v ambulancii zlatú rybku - Mojzešová Zuzana (I.D.L. Company Bratislava, 2021)
Cieľom knihy je priblíženie dennej "rutiny" skutočnej lekárky a jej tímu zdravotníkov. Príhody z medicínskej praxe prepletené príbehmi pacientov.
Dvadsaťosem rôznorodých diagnóz, od rakoviny cez Covid, choroby srdca až po poruchy človečej duše. Popis prípadov, v ktorých aj placebo efekt môže liečiť, alebo aj manažérskej choroby, ktorá je v dnešnej dobe nebezpečne rozšírená. Priblíženie kompetencií lekára a hľadanie ciest ako pomôcť pacientom aj potom ako im "padla".
Autorka zmieňuje podmienky, v ktorých ako doktorka pôsobí a aj faktory, ktoré na jej povolanie vplývajú. Táto kniha je ukážkou reálne nazbieraných skúseností profesionálky, ktorú prax neraz postavila do pozície sociálnej pracovníčky, učiteľky, psychologičky, matky a dcéry. Tieto príbehy sú spestrené výrazmi z lekárskej terminológie a okorenené dôvtipom empatickej odborníčky, ktorý dodáva šmrnc každému prípadu.
Keywords: lekári