Múdrosť života vyjadrená príbehom - Šuppa Jozef SJ (Dobrá kniha Trnava, 2018)
Básnik Milan Rúfus sa vyslovil, že rozprávka je nevlastná sestra pravdy. Táto knižka nám ponúka životnú pravdu vyjadrenú príbehom. Aj Pán Ježiš neraz vyslovuje pravdu života príbehmi, podobenstvami, príkladmi. Tým sa dostáva hlbšie do nášho srdca a našej duše. Povzbudení slovami apoštola Pavla: Dávajte si teda veľký pozor, ako máte žiť: nie ako nemúdri, ale ako múdri (Ef 5,15), učme sa múdrosti života. Jednotlivé príbehy prepojené Božím slovom nás pozývajú uvádzať múdrosť do konkrétneho života.
Keywords: životná múdrosť; životná pravda