Stála som pri bráne neba a pekla - Polo Gloria (ZAEX - Náboženská literatúra Doľany, 2016)
Svedectvo umierania a osobného súdu Dr. Glorie Polo poznám viac ako osem rokov. Som veľmi rád, že som sa s ňou mohol stretnúť osobne, keď prijala pozvanie do mojej bývalej slovensko--americkej farnosti sv. Cyrila a Metoda v Sterling Heights, štát Michigan. Na jej svedectvo prišlo množstvo ľudí, ktorí sa do kostola ani nezmestili. Všetci sme boli dotknutí jej expresívnym prejavom. Svedectvo, ktoré s plačom rozprávala už mnohokrát, akoby prežívala znova a znova. Robí to na príkaz Pána Ježiša, ktorý jej dal druhú šancu a posielajúc ju späť na Zem povedal, že toto svedectvo bude hovoriť tisíckrát tisíc ráz. Je to vlastne životná spoveď ako varovanie a povzbudenie pre všetkých nás. Na mňa urobila veľký dojem tiež ovocím viditeľného obrátenia; svojou nepredstieranou pokorou a skromnosťou, pôstom i modlitbou, ktoré teraz žije. Napriek vyčerpanosti z cestovania bola trpezlivá a vľúdna ku všetkým, ktorí chceli s ňou rozprávať alebo urobiť fotografiu. Na svoje svedectvo si nenárokuje autorské práva - nezarába na ňom. T
oto druhé rozšírené vydanie je obohatené o dokumenty z nemocníc i vtedajších novín, ktoré uverejnili zásah bleskom. Ľudovít Gabriš katolícky kňaz
Keywords: náboženská literatúra; posolstvo, svedectvo, náboženstvo, Boh