Štyri kosti pre Flipra - Futová Gabriela (Mladé letá, 2021)
Gabika Futová rozumie nielen deťom, ale aj zvieratám. Svedčí o tom aj skvelý priam autobiografický príbeh jej naozajstného psíka Flipra, ktorého mala v detstve. Fliper bol rozmaznaný mestský psík, ktorý pricestoval na dedinu so svojou paničkou na prázdniny. A tam sa udiali veci! Fliper zisťuje, že husi štípu, kocúr príšerne škriabe, voda v potoku je ľadová a pes Duňo ho môže dokonca zožrať... Sú tam však aj láskaví ľudia, nekonečné voňavé lúky, kde sa môže do sýtosti vybehať, a tak si napokon tento drsný, ale zato krásny dedinský život zamiluje.