Annin vysnívaný dom - Montgomery, L. M. (Slovart, 2022)
Anna Shirleyová, hrdinka románov kanadskej spisovateľky Lucy Maud Montgomery, je už celé desaťročia obľúbená po celom svete.Anna sa konečne vydá za Gilberta Blytha. Priam sa rozplýva od šťastia, že má svojho rozprávkového princa a spoločne sa chystajú vybudovať si nový domov ďaleko od milovaného Avonlea. Usadia sa vo svojom vysnívanom dome a Anna by ani nemohla byť spokojnejšia - domček je ľúbezný a má všetko, o čom kedy snívala: krásne stromy i žblnkajúci potok v čarovnej záhrade... Neďaleko stojí nádherný starý maják a šumí more. Svojou povahou si naša hrdinka okamžite získa nových priateľov vrátane ostrieľaného kapitána Jima, krásnej, no nešťastnej Leslie Moorovej a ostrej slečny Cornelie Bryantovej.V novom období Annu postretnú triumfy i smútky, ale jej fantázia, oduševnenosť a zmysel pre humor ju navigujú ďalšou kapitolou jej nevšedného života.Kniha u nás vychádza prvýkrát s novou obálkou a v kompletnom necenzurovanom preklade.
Keywords: deti a mládež; Anna, dom