Program Jošua - Fitzek, Sebastian, 1971-; Komara, Jakub (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2025)
Spisovateľ Max je bezúhonný občan, dodržiava zákony a nikdy v živote sa ničím neprevinil. O niekoľko dní má však spáchať jeden z najstrašnejších zločinov. Ale on sám ešte o ničom nevie... Program Jošua nie je ľudská bytosť. Pracuje podobne ako umelá inteligencia a pokúša sa v predstihu zabrániť zločinom, ku ktorým môže s veľkou pravdepodobnosťou zakrátko dôjsť. Jeho závery však nemusia byť vždy správne a spravodlivé a môžu na to doplatiť aj nevinní.
Keywords: zvukové záznamy; nemecké romány; trilery (romány)