Školská encyklopédia fyziky - Oxlade, Chris; Stockley, Corinne; Wertheim, Jane (PRÍRODA, 1997)
Ďalšia zo série farebných, obrázkových výkladových slovníkov. Rozdelená je na päť častí: mechaniku a všeobecnú fyziku, teplo, vlnenie, elektrinu, magnetizmus, atómovú a jadrovú fyziku a súbor všeobecných informácií obsahujúci zoznam symbolov, jednotiek, termínov a vzorcov. Sústava hesiel vedie od jednoduchej definície k ucelenému pohľadu poznania reality, na základe čoho môžu používatelia podľa svojich potrieb vybrať mieru informovanosti.