Západné Slovensko : Slovensko krížom-krážom - Ludvik, Petr; David, Petr (IKAR, a. s., 2012)
Sprievodca Západné Slovensko uzatvára trojdielnu edíciu Slovensko krížom-krážom, ktorú tvoria zväzky Východné Slovensko a Stredné Slovensko. Všetky tri knihy tak umožnia čitateľom podrobne sa oboznámiť s touto nádhernou krajinou v srdci Európy. Snahou autorov bolo nielen predstaviť najznámejšie a najnavštevovanejšie miesta, ale previesť návštevníkov aj lokalitami, o ktorých sa vie menej a kam veľa turistov nezavíta, no napriek tomu ľ alebo možno práve preto ľ nie sú o nič menej zaujímavé.