Západné Slovensko Slovensko krížom-krážom - Ludvik, Petr; David, Petr (IKAR, a. s. Bratislava, 2012)
Sprievodca Západné Slovensko uzatvára trojdielnu edíciu Slovensko krížom-krážom, ktorú tvoria zväzky Východné Slovensko a Stredné Slovensko. Všetky tri knihy tak umožnia čitateľom podrobne sa oboznámiť s touto nádhernou krajinou v srdci Európy. Snahou autorov bolo nielen predstaviť najznámejšie a najnavštevovanejšie miesta, ale previesť návštevníkov aj lokalitami, o ktorých sa vie menej a kam veľa turistov nezavíta, no napriek tomu ľ alebo možno práve preto ľ nie sú o nič menej zaujímavé.
Vymedzenie západného Slovenska zodpovedá tradičnému chápaniu tohto regiónu a zahŕňa Bratislavský, Nitriansky, Trenčiansky a Trnavský kraj, ktoré sú doplnené o Hornú Nitru s Prievidzou a Handlovou.
Opis každej oblasti dopĺňa mapa a nechýbajú ani praktické informácie o ubytovacích a parkovacích možnostiach, otváracích hodinách pamiatok a pod. Čitatelia určite ocenia aj tipy na výlety pre milovníkov pešej turistiky či cykloturistiky, ktorým je venovaná záverečná kapitola knihy.
Keywords: regionálna geografia; turistický sprievodca; cestovný ruch; mapy; Slovensko -- západné