Spis Odessa - Forsyth, Frederick, 1938- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2010)
Nezávislý novinár Peter Miller sa stane svedkom samovraždy staršieho Žida a získava jeho denník. V ňom sú zdokumentované neuveriteľne kruté zločiny, mučenie a masové vraždy, ktorých sa dopustil kapitán SS Eduard Roschmann.