Profesorova dcéra - Read, Piers Paul, 1941-; Read, Pier Paul; Andžaparidze, G.; Veselý, Milan; Janák, Dušan, 1940- (Bratislava Smena, 1977)
Univerzitný profesor s hrôzou zisťuje, že jeho žena je mu neverná s jeho najlepším priateľom, senátorom. Staršia dcéra odchádza študovať na vysokú školu do Kalifornie, kde sa dostane do spoločnosti hippies a beatnikov a najmladšej dcére hrozí, že sa stane narkomankou...
Keywords: román; Spoločenské romány