Dedičný hriech - Coddington, Andrea (IKAR Bratislava, 2018)
Dorota Jasná, mladá žena z Bratislavy, stretne svoju osudovú lásku na potulkách Talianskom. Matej je úplne iný ako chlapci, ktorých poznala dovtedy, ich láska je okamžitá a intenzívna. Vzťah, do ktorého sa hlavní hrdinovia vrhnú bez hlavy a rezervy, odhaľuje komplikované väzby medzi Dorotou a jej rozvedenou mamou, direktívnou, ale láskavou babkou či navonok sebavedomou sestrou Simonou. Neočakávané tehotenstvo sa mladý pár rozhodne prerušiť, čo je skratka k ich rýchlemu sobášu a ešte rýchlejšiemu rozvodu. Dorota však skutočnú lásku zo srdca nedostane, hoci sa všemožne snaží. Kúsok Mateja si tajne ukradne na doživotie. Synom Jakubom sa otvorí Pandorina skrinka tajomstiev a priznaní, ktoré všetko zmenia. Niektoré hriechy sú totiž dedičné, pykajú za ne celé generácie...
pevná väzba
Keywords: Beletria pre dospelých; Román