Doba temna - Draky prichádzajú kniha prvá Draky prichádzajú - Lake, A. J.; Havrila, Oto; Dubnický, Milan (Bratislava Slovart, 2007)
Iba dvaja ľudia, Edmund, utajený kráľovský syn, a Elspeth, samopašná dcéra námorného kapitána, prežijú stroskotanie lode. Obaja majú zvláštne schopnosti, Edmund patrí medzi Vidiacich, dokáže sa na svet dívať očami iných, a Elspeth vládne tajomnému krištáľovému meču. Chcú sa vrátiť domov, ale zapoja sa do bitky s diabolským generálom, ktorý terorizuje ich krajinu. Sprevádza ich záhadný potulný spevák, prenasledujú magické sily, putujú krajinou divých svíň, zúrivých túlavých rytierov a čiernej mágie. Ich cieľom je iba dostať sa domov, no pri putovaní budú musieť nájsť dostatok odvahy, aby zachránili kráľovstvo pred zlom, ktoré prebudilo draka.
Keywords: mládež -- dobrodružný príbeh; Beletria nad 10 rokov