Istý ako úsvit 3. - Riversová, Francine; Seichertová, Jana (Kumran Stará Ľubovňa, 2017)
V tejto poslednej časti trilógie V znamení leva sa do príbehu vracia germánsky bojovník Atretes, aby v ňom zohral hlavnú úlohu. Hadaša znovu čelí smrti a Marcus sa vydáva hľadať Boha, zatiaľ čo jeho sestra Júlia zomiera na neznámu chorobu a túži po jeho odpustení. Atretes medzitým prisahá, že pohne zemou aj nebom, aby našiel svojho syna ľ dieťa, ktoré považoval za mŕtve a ktorému Hadaša zachránila život ľ a vrátil sa s ním do Germánie. Marcus, Júlia a nakoniec aj Atretes si postupne uvedomia, že Božia láska dokáže zahojiť všetky jazvy a priniesť nový úsvit.
Keywords: Nab.lit.; Historicky roman