Marcipán má veľký plán - Csontosová, Zuzana (Albatros, 2019)
Marcipán je zlatý retríver, ktorého si panička s láskou chová a rozmaznáva. Neexistuje preňho iný svet než v obklopení načuchraných plyšových vankúšikov. Raz však v televíznych správach zahliadne, ako iný pes zachraňuje topiaceho sa chlapca, a vtedy sa zrodí jeho túžba pomáhať a nielen bezcieľne polihovať, chrúmať granuly a nechať sa mojkať paničkou. Utečie z pohodlia domova a vrhá sa do nepoznaného, aby si splnil zrodený sen.