Mengeleho dievča : Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila štyri koncentračné tábory - Homolová Tóthová, Veronika; Stern Fischerová, Viola (IKAR, 2016)
Každý večer, keď myslím na svojich drahých, ktorí už nežijú, si hovorím: Ako si to mohla prežiť? Sama neviem. Bolo to naozaj iba o šťastí a náhode