Najväčšie záhady a mystériá Slovenska - Kolektív autorov (IKAR Bratislava, 2017)
Ľudí na celom svete odnepamäti vzrušovali podivuhodné prírodné úkazy či udalosti, ktoré si nedokázali vysvetliť. Vzbudzovali v nich zvedavosť i strach a často im pripisovali nadprirodzený pôvod a vlastnosti. Niektoré z nich pokrok vedy dokázal objasniť, mnohé však stále zostávajú zahalené tajomstvom.
Neobjasnené záhady rôzneho druhu neobišli ani našu krajinu. Na území Slovenska sa našlo množstvo tajomných nálezov, staré kroniky vydávajú svedectvá o zjaveniach, nevysvetliteľných javoch a tajuplných postavách našej histórie. Koľko pravdy je na legendách, ktorými sú opradené viaceré lokality na Slovensku? Odkiaľ sa vzali odtlačky ľudských chodidiel staré milióny rokov, tajomné skalné nápisy či záhadné kruhy v obilí? Kde je miesto posledného odpočinku svätého Metoda či legendárneho hunského kráľa Atilu? Vydajte sa s nami po stopách týchto starých i novších záhad a možno práve vám sa podarí odhaliť ich tajomstvo...
Keywords: Odborná lit. pre dospelých; Záhady, zaujímavosti