Rebelka z Istanbulu - Shafak, Elif (Slovart, 2015)
Keď sa v jedno daždivé popoludnie v ordinácii lekára zjaví mladé slobodné dievča a žiada, aby mu urobili potrat, ani len netuší, že udalosti toho dňa ovplyvnia život celej jej rodiny. O dvadsať rokov neskôr žije krásna Asya Kazandžiová s početnými príbuznými vo veľkom dome v Istanbule. Mladá žena nepozná svojho otca, a teda ani svoju minulosť a je presvedčená, že taký človek nemá budúcnosť. Keď rodinu navštívi príbuzná z USA, pokojný život Kazandžiovcov sa nečakane zvrtne.