Schôdzka so smrťou - Christie, Agatha; Levárska, Eva; Grečner, Dušan (Bratislava Slovenský Spiosovateľ, 2012)
Jedna z najlepších detektívok Agathy Christie, odohrávajúca sa v exotickom prostredí Stredného východu. Počas dovolenky v Jeruzaleme sa mladá lekárka Sarah Kingová zoznámi so zvláštnou americkou rodinou Boyntonovcov, ovládanou despotickou nevlastnou matkou. Keď počas výletu do Petry nájdu pani Boyntonovú mŕtvu, plukovník Carbury z jeruzalemskej polície požiada o pomoc Hercula Poirota, ktorý je tam práve na dovolenke. Na vyšetrenie prípadu má slávny detektív iba dvadsaťštyri hodín...
Rozmn.
Keywords: KRIMI, DETEKTIVKA