Slečna Marplová a záhady Poviedky - Christie, Agatha; Redlingerová, Alena; Mikušová, Nina; Ruppeldtová, Alexandra (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2019)
Luxusne vybavená, bohato ilustrovaná kniha s kazetou obsahuje 56 poviedok. Príbehy so slečnou Marplovou dopĺňajú poviedky, v ktorých síce nevystupuje žiadny známy detektív Agathy Christie, ale ktoré presvedčivo dokazujú jej spisovateľské majstrovstvo: schopnosť na malej ploche rozohrať tajomný príbeh plný záhad, ktorý drží čitateľa v napätí až do nečakaného konca.
Fanúšikovia Agathy Christie sa určite potešia, že do výberu bola zaradená aj poviedka Tri slepé myšky, podľa ktorej neskôr autorka napísala slávnu divadelnú hru Pasca na myši.
Keywords: Krimi, detektivky; anglicke