Slepý dážď - Macháčová, Adriana (IKAR, 2021)
Pred devätnástimi rokmi sa rozhodla pre závažný krok ľ tesne pred maturitou odišla zo školy a o niekoľko mesiacov sa stala matkou. Viktor otcovstvo poprel, a tak vychovávala dcéru sama. Čas ubehol ako voda. Katarína všetku pozornosť venovala iba dcére. Jedného dňa však Linda zahynie pri tragickej nehode. Osamelá Katarína nevie, ako má žiť ďalej. Ťažia ju výčitky ľ hoci ani po rokoch neprestala Viktora milovať, dcére nikdy neprezradila, kto bol jej otec. Napraviť chybu je už neskoro.