Sliz - Walliams, David (SLOVART, 2022)
Chcete to fakt čítať? Tak vitajte na ostrove MULČ! Na tomto malom ostrove býva neuveriteľné množstvo hnusných dospelých. Školu, miestny park, hračkárstvo, ba dokonca aj pojazdné zmrzlinárske auto riadia príšerní dospeláci, ktorí radi robia deťom peklo zo života. Samotný ostrov vlastní tá najodpornejšia osoba - Gréta Chamtivá! Niečo s nimi už konečne treba spraviť. Nájde sa aspoň jeden odvážlivec, čo to zvládne? Zoznámte sa s Nedom - neobyčajným chlapcom so zvláštnymi schopnosťami - SLIZOSCHOPNOSŤAMI!