Záhadné vraždy v internáte - Rileyová, Lucinda; Kočanová, Mária (TATRAN Bratislava, 2022)
Napínavý príbeh z internátnej školy o šikanovaní, náhlych úmrtiach, zmiznutí žiaka i podozrivého, ale aj o zložitých rodinných vzťahoch a tajomstvách z minulosti, ktoré nečakane vyplávajú na povrch.
Prestížnou súkromnou Školou svätého Štefana v Norfolku otrasie škandál ľ jedného rána tam nájdu mŕtveho študenta. Hoci si riaditeľ školy myslí, že šlo o nešťastnú náhodu, miestna polícia nevylučuje úmyselnú vraždu. Prípad zveria skúsenej inšpektorke Jazmine Hunterovej, ktorá z osobných dôvodov zvažuje ukončiť policajnú kariéru v Londýne. Len čo sa Jazz so seržantom Milesom ponoria do tajomného sveta internátnej školy, udalosti naberú nový znepokojivý spád. Ukáže sa, že obeť, Charlie Cavendish, bol povýšenecký tyran a prakticky každý v jeho okolí mal motív i príležitosť vymeniť tabletky a zapríčiniť tak jeho smrť. Nasledujúce záhadné udalosti privedú Jazz na nové stopy, ktoré paradoxne vyšetrovanie len skomplikujú. Keď krajinu prikryje snehová perina a zmizne ďalší podozrivý, Jazz je nútená čeliť aj vlastným démonom...
Keywords: Krimi, detektívky